Mistä Fiat-mallien mallilogot/takaluukkumerkit kuvina?

Yleistä keskustelua Fiateista, mielipiteitä, kysymyksiä (ei tekniikka) yms.
MultiplaJTDmies
GFF
Viestit: 839
Liittynyt: 22.01.2010 13:05
Paikkakunta: Päijät-Hämeestä pohjoiseen

Mistä Fiat-mallien mallilogot/takaluukkumerkit kuvina?

Viesti Kirjoittaja MultiplaJTDmies »

Tällainen haaste putkahti lehteä tehdessä, enkä mistään oikein ole löytänyt kunnon vastausta: onko jostain saatavilla Fiat-mallien merkkikuvia? Fiat-logoista itsestään on koko historian ajalta vähän kaikenlaista tietoverkoissa, mutta en vaan löytänyt mistään näitä mallien takaluukkumerkkien kuvia. Tai mikä fontti mahtaa olla kyseessä eri vuosikymmenten mallimerkinnöissä (vanhimmista Fiat-merkkifonteista löysinkin tietoja, mutta ei mallifonteista)? Heittelin verkkoja muutamille kerholaisillekin jo, mutta pistinpä nyt tännekin vielä. Kaikki vihjeet ovat arvokkaita.

Yksi konstihan olisi tietenkin lähteä kiertoajalulle kerholaisten talleihin ja ottaa pätevät valokuvat; tulisihan siinä jäsenistö samalla tutuksi, mutta heltiääkö tällaista "pitkää iltalomaa" on kokonaan toinen juttu... :D
45 vuotta ja 127:sta Panda-"Nallukan", "Uuno(je)n", Ritmon, Tipon ja Puntojen kanssa Multiplahan ynnä Y10:iin sekä uuteen Ypsiloniin!
Avatar
wellu
Viestit: 5047
Liittynyt: 16.12.2004 08:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Mistä Fiat-mallien mallilogot/takaluukkumerkit kuvina?

Viesti Kirjoittaja wellu »

Ite kun kuvia olen jostakin nippelistä, nappelista tai vastaavasta halunnut nähdä, niin erilaiset netin myyntipalstat on olleet hyviä.

Ebay voisi esimerkiksi olla, jos vaikka Fiat 128:n mallimerkkiä
"Fiat 128 badge"
Kuva
Kuva

Siitä en sano mitään, mitenkä tekijänoikeusasiat ja yleensäkään lupa julkaista mitään tuollaista missään...

Jotenkin semmoinen kutka, että maahantuoja tai sen edustaja voisi ehkä auttaa.....? Jyväs-Caravaniin soittoa ja kysyy, yhteistyötä kun ovat GFF kanssa suostuneet ennenkin tekemään.
Kuva
"Pussihousu" = Kapeakatseinen mobilisti, jolle kelpaa vain kangasjohdot ja pakeliittieristeet. Pussihousulle kaikenlainen ajoneuvon ulkonäön tai toiminnallisuuden muuttaminen alkuperäisestä poikkeavaksi aiheuttaa patongin otsaan.
Kake
GFF
Viestit: 345
Liittynyt: 20.12.2002 20:54
Paikkakunta: Köyliö

Re: Mistä Fiat-mallien mallilogot/takaluukkumerkit kuvina?

Viesti Kirjoittaja Kake »

Kyllä taitaa olla melko tutkimaton ja dokumentoimaton juttu nuo takaluukun merkit. Siinä olisi kyllä mittava tutkimuksen aihe jollekin kiinnostuneelle. Merkithän ovat muuttuneet myös eri mallisukupolvien myötä, kuten noista kasin merkeistäkin on havaittavissa. Ja sporteissa on ollut sitä "sport" sanaa monissa eri paikoissa.
Avatar
GreenThing
GFF
Viestit: 2494
Liittynyt: 08.08.2003 21:20
Paikkakunta: Kärkölä

Re: Mistä Fiat-mallien mallilogot/takaluukkumerkit kuvina?

Viesti Kirjoittaja GreenThing »

Kake kirjoitti:Merkithän ovat muuttuneet myös eri mallisukupolvien myötä, kuten noista kasin merkeistäkin on havaittavissa.
Ja mallisukupolvien sisälläkin on omat pikku muutoksensa. Kuten esimerkiksi ekakoppaisessa 128:ssa.
Auto on turpo, ja kuski on urpo.
Ei riemulla rajaa, kun kasilla ajaa.
Vastaa Viestiin