Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Italomerkkeihin liittymätöntä keskustelua, aihe on vapaa.
stella
Viestit: 1561
Liittynyt: 06.12.2007 23:38
Paikkakunta: kuusankoski

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja stella »

Sain tehtyä tasan Metrin uutta helmaa Alfa Romeo 156:sen vasemmalle puolelle....Ja eilen sain tehtyä kuskin jalkatilaan kynnyskotelon puoleisen reunan, ja lattiaa.....Ei muuten, mutta viimeistään Tiistaina vietävä leimalle :roll: ....Noh sain valmiiksi kuitennii :thumb:
-fiat 127 Stella -82
-fiat ritmo 85cl
-seat malaga injection
-seat malaga injection (varaosina
-seat malaga 1,5 GL -86
-seat malaga 1,5 GLX -87
-seat malaga 1,5 GL -89
-seat malaga 1,5 GL -88
Fiat on enemmän kuin auto...se on ystäväsi
Vode131
GFF
Viestit: 1836
Liittynyt: 25.02.2003 16:38
Paikkakunta: Äänekoski

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja Vode131 »

Tuleeko Sämpylle ihan harrastekalustolle talli vai tuleeko tuonne myös jotain fiat varaosamyymälää tai varastoa samaan tilaan?
X1/9
131 CL
132 GLS
85 Regata
131 Racing
128 Special
131 16v Turbo
131 Midragfiori
vode131.kuvat.fi
Avatar
Luigi
Viestit: 8863
Liittynyt: 17.10.2004 13:33
Paikkakunta: Huruslahden harmaa helmi

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja Luigi »

Flavian jarrujen tehostus on tuntunut heikonpuoleiselta, ja ei se ihme ole, kun alipaineletkut on rutussa ja halki. Onhan niillä jo neljä vuotta ikää, joten ihan ymmärrettävää. Luulin Semperitin olevan laatumerkki, mutta yhtä hyvin olisi kiinalaista voinut ostaa. Välttäkää.

Uudet letkut, ja taas on kunnon jarrut, ja myös tyhjäkäynti on tasaisempaa. Vanhat letkut päätyi peräkärrin uusien jarruvaijereiden suojaksi...
If it ain't broke, you're not trying hard enough.
Sämpy
Moderaattori
Viestit: 7323
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Tuulos

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

Vode131 kirjoitti: 16.09.2021 21:39 Tuleeko Sämpylle ihan harrastekalustolle talli vai tuleeko tuonne myös jotain fiat varaosamyymälää tai varastoa samaan tilaan?
Pitäis kai jotain liiketoimintaa kehitellä. Mitä, se ei ole vielä ihan varmaa. Kaikenlaista tullut eteen vuosien aikana, mutta aina törmännyt tilojen puutteeseen. Ideoita riittää..

Toki verkkokaupan osavarasto tulee tähän samaan mökkiin ja harrasteautoille tilaa, 1-2 nosturia ja verstastilaa. Tuskin osamyynti ihan kauheasti kasvaa, ei sillä pysty varsinaisesti elämään vaikka homma kasvaisi nelinkertaiseksi joten sellaista Fiat-temppeliä ei taida tulla.

Siis sitten kun lopputarkastus puolilämpimänä varastotilana on ensin suoritettu.... :roll:

Nykyään kun hommat menee niin että nämäkin vaatisi energiatodistuksen jos meinaa lämmittää edes irtopuhaltimella ja jos meinaa tehdä yksin vähän töitä, niin koko rakennus vaatisi 15000€ (käytettynä) ilmanvaihtolaitteet koska sinne vissiin tulee sitten 20 ihmistä töihin. :shock:

Maaseudun kehittämistuki olisi vaatinut että tulee työtila, mutta se olisi maksanut jo ilmanvaihdon takia enemmän kuin mitä tuki on. Pankki ei myöntänyt ollenkaan lainaa, koska liiketoiminta ei ole tarpeeksi suurta. (miten sitä sitten suurennetaan jos ei investoi?).

Eli ihan sen liian pienen liiketoiminnan rahoituksella mennään tämänkin kanssa. Säästöpankki, Hämeenlinnan kaupunki ja oikeastaan koko yhteiskunta, suck my ass. :D
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Kake
GFF
Viestit: 361
Liittynyt: 20.12.2002 20:54
Paikkakunta: Köyliö

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja Kake »

Tämä suomalaisten tarve pelastaa maapallo tappaa kyllä tehokkaasti kaiken maalaisjärjen ja innon yrittämiseen. Tuo energiatodistus hössötyskin on ihan pelleilyä. Jos vanhan kiinteistön myyjä näyttää monen vuoden kuitit lämmitysenergialaskuista, niin tarvitaanko siihen joku asiantuntija mittaamaan ikkunalasien kokoa?
Vaatimus energiatodistuksesta ulkorakennuksissakin oli minulle ihan uusi tieto.
Avatar
Aero
Viestit: 32
Liittynyt: 25.02.2016 00:16
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja Aero »

^Autojen päästö- ja kulutuslukemat todettiin valheellisiksi, koska ne perustuivat standardoituihin mittauksiin eivätkä siksi päteneet reaalielämässä. Tätä korjaamaan kehitettiin uusi standardoitu tapa, jotta vanhat testioptimoinnit eivät enää toimi ja optimointi pitää aloittaa alusta.

Tästä otettiin nerokkaasti oppia energiatodistuksiin, jotka mitä ilmeisimmin ovat luotettavia ja tarkkoja, koska ne perustuvat puhtaasti laskennallisiina arvoihin, eivätkä kyseisestä rakennuksesta mitattuihin lukemiin.
Vahvasti eurooppalaisperustaisen käyttö- ja harrastekaluston moottorileluharrastaja.

Alfa Romeo 159 V6 Q4 Berlina // Alfa Romeo 33 P4 // Jaguar XE // TVR 350i DHC // Triumph Daytona 955i // Fiat 580 DT
Sämpy
Moderaattori
Viestit: 7323
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Tuulos

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

Niinno. Kyllähän jos aattelee vanhaa omakotitaloa. Eläkeläispariskunnalla kuluu 10t kWh vuodessa. Talvella 18-20 lämmintä ja pihasauna lämpiää puilla pari kertaa viikossa, suihkussa käydään siinä välissä jos tarpeen. Pyykkiä 1-2 koneellista viikossa.

Talon ostaa kerrostaloasunnosta muuttava lapsiperhe, sisälämpötila talvipakkasilla 24-26 astetta, pyykkiä pestään neljä koneellista päivässä ja suihkussa juoksee kaikki vuorollaan pitkin päivää. Ovet jää yhtenään auki. vuosikulutus 35t kWh.

Ehkä tuossa joku laskustandardi sinänsä pitää olla.

Mutta en tiedä mitä energiatodistuksella sinänsä tehdään. Ehkä joskus se on kiinteistöveron peruste, tai kielletään asuminen kokonaan jos ei täytä jotain arvoja? Nytten se lienee lähinnä kaupankäynnin ohjelappunen jolla pyyhitään takalisto.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
pminetti
Viestit: 1176
Liittynyt: 31.10.2004 20:36
Paikkakunta: vilppula

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja pminetti »

joo toi enerkia todistus on yhtä tyhjän päiväinen.itse myin talon ja näytin ostajalle 5-v sähkökulutus raportin,ostamassani talosta sain saman raportin jossa oli kulutus pyörinyt 15-16000kw arvoissa ilman lämitystä autotallissa joka erillinen talosta,laitoin autotaliin ilmalämpöpumpun joka pitää talvella lämmöt +8 silloin kun siellä ei tehdä mitään.nyt mulla kulutus 9500-10000kw.joten kulutus riipuu paljon asukaista.
Avatar
Aero
Viestit: 32
Liittynyt: 25.02.2016 00:16
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja Aero »

Sämpy kirjoitti: 20.09.2021 12:04 Talon ostaa kerrostaloasunnosta muuttava lapsiperhe, sisälämpötila talvipakkasilla 24-26 astetta, pyykkiä pestään neljä koneellista päivässä ja suihkussa juoksee kaikki vuorollaan pitkin päivää. Ovet jää yhtenään auki. vuosikulutus 35t kWh.
Aika nopeasti oppinee vähän miettimään, kun kustannukset näkyy suoraan omalla tilillä eikä abstraktoidu aiemmin mystiseksi luokitellun hoitovastikkeen taakse.

Mutta ei tohon sinänsä se talo tai sen energialuokka kauheesti vaikuta. Kun kuumaa vettä vedetään viemäristä alas ämpäritolkulla päivässä tai pidetään ovia auki, niin seinien eristyskyky on ihan yhtä tyhjän kanssa.
Sämpy kirjoitti: 20.09.2021 12:04 Ehkä tuossa joku laskustandardi sinänsä pitää olla.
Ehkä, mutta sen pitäisi oikeasti kertoa ja mitata edes jotain siitä talosta. Koska energiatodistus on täysin laskennallinen (ref. https://www.motiva.fi/ratkaisut/energia ... iatodistus - "Energiatodistus on laskennallinen") ja perustuu tietoon tai veikkaukseen, millainen eristys taloon on suunniteltu, mutta vaikka kyseessä on olevinaan rakennuskohtainen todistus energiatehokkuudesta ei siinä näy mitenkään, vaikka jostain koolausvälistä - tai vaikka koko talosta - olisi rakennusvaiheessa unohtunut villat pois. Ihan silkkaa huuhaata.
Sämpy kirjoitti: 20.09.2021 12:04 Mutta en tiedä mitä energiatodistuksella sinänsä tehdään.
Rahastetaan. Se helvetin läpyskä maksaa yli neljänneksen harrasteyksikköä (ref. https://www.omakotiliitto.fi/asuminen/m ... iatodistus - "alan kilpailun kautta todistuksen hinta oli vuonna 2014 300-360 euroa") ja se on täysin teoreettinen satukirja.

Se on ihan alunperin suunniteltu huuhaaksi. Jos se olisi tarkoitettu joksikin oikeaksi työkaluksi, siinä asennettaisiin mittalaitteita määrätyksi ajaksi ympäri rakennusta ja rakennuksen ulkopuolta ja selvitettäisiin oikeasti, millaista energiamäärää talo tarvii pysyäkseen tietyllä lämpötilaerolla suhteessa käyttöön.
Vaikkapa 2 vuorokautta ovet ja ikkunat kiinni ja jengi pihalla talosta, eli kuluttamatta vettä ja ramppaamatta, niin saisi jo jotain dataakin aiheesta, oikeasti talokohtaisesti. Toki, tuossa pitäisi tosiaan ottaa huomioon sisä- ja ulkolämpötilat, ilmankosteus ja tuuli nyt ainakin, jotta saa jotain uskottavaa lukemaa aikaan. Mittaamaton rakennus kantaisi yksinkertaisesti energialuokkaa "H" ja mittaustarvetta ohjaisi ihmisten kiinnostus aiheeseen.

Mutta ei, sitä ei ole tarkoitettu työkaluksi, vaan vain ja ainoastaan byrokraattiseksi rahastuslapuksi. Lisävero ja -vaiva rakennuksen myyjälle.
Sämpy kirjoitti: 20.09.2021 12:04 Ehkä joskus se on kiinteistöveron peruste, tai kielletään asuminen kokonaan jos ei täytä jotain arvoja? Nytten se lienee lähinnä kaupankäynnin ohjelappunen jolla pyyhitään takalisto.
Kyllä kai uudet asuintalot pitää jo nyt olla vähintään B-luokkaa tms, että saa rakentaa asuintaloksi. Siis laskennallisesti, eli paljonko sitä villaa pitäisi siellä seinässä olla, ei että paljonko sitä oikeasti on...
Vahvasti eurooppalaisperustaisen käyttö- ja harrastekaluston moottorileluharrastaja.

Alfa Romeo 159 V6 Q4 Berlina // Alfa Romeo 33 P4 // Jaguar XE // TVR 350i DHC // Triumph Daytona 955i // Fiat 580 DT
Avatar
Nipa
GFF
Viestit: 3004
Liittynyt: 28.04.2003 23:05
Paikkakunta: Askola

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja Nipa »

Kerropa jokin valtiollinen omaisuuteen kohdistuva toimenpide joka ei ole rahastusautomaatti.
Kunta on löytänyt pihasaunan. Nyt tuosta muutaman neliön kopista pitää maksaa kiinteistöveroa.
Hassuinta verotiedoissa on se että asuinkiinteistö on vuosimallia 1989 ja sauna on rakennettu 1984.
Kun kuulen maininnan hiilijalanjälki, poistan pistoolistani varmistimen.
Avatar
Aero
Viestit: 32
Liittynyt: 25.02.2016 00:16
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja Aero »

No kiinteistöverokin on sentään rehellisesti vero. Kyllä mua vituttaa vähemmän maksaa ihan selkeätä ja rehellistä veroa kuin tuollasta naamioitua byrokratiamaksua.
Vahvasti eurooppalaisperustaisen käyttö- ja harrastekaluston moottorileluharrastaja.

Alfa Romeo 159 V6 Q4 Berlina // Alfa Romeo 33 P4 // Jaguar XE // TVR 350i DHC // Triumph Daytona 955i // Fiat 580 DT
Avatar
Aero
Viestit: 32
Liittynyt: 25.02.2016 00:16
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Mitäpä olet saanut tänään aikaseksi?

Viesti Kirjoittaja Aero »

No, otsikon aiheeseen; sain mää tänään jotain muutakin tehtyä ku kirottua byrokratian idiotismeja. Työpäivä tökki aika pahasti aikaansaamisen saralla, mutta töiden jälkeen vaihdoin sisemmän ulko-oven kahvan uuteen, korjasin yhden rullamitan ja rakentelin tiskipöydän rungon alkuvaiheeseen asti.

Tiskipöydän rungosta n. puolet oli vielä kakkoskakkos-pötkönä navetan ylisillä, joten siinä meni hetki. Mitään muita stanu- tai moduulimittojahan ei tässä tapauksessa ole kuin tuo vakiokokoinen tiskinhinkkain, jonka pitää mahtua tiskipöydän alle. Muutenhan tuli jo aiemmin plänättyä kehikot ylös ja alas, mutta alashan ei kehikkoa saa koska vesi- ja viemäriliitännät (talon, ei pelkän tiskialtaan) sekä vesiputkien maakaapeli tulee lattian alta epäedullisissa kohdissa, joten vähän menee improvisoinnin puolelle. Mut ei se mitään, hauskempaa tuo on kuin valmiiksi sahattujen palapelien kasaaminen, kun joutuu oikeesti vähän pähkimään että miten tän nyt ylipäätään pystyy tekemään, saatika sitten hyvin.
Vahvasti eurooppalaisperustaisen käyttö- ja harrastekaluston moottorileluharrastaja.

Alfa Romeo 159 V6 Q4 Berlina // Alfa Romeo 33 P4 // Jaguar XE // TVR 350i DHC // Triumph Daytona 955i // Fiat 580 DT
Vastaa Viestiin