Patonkia imusarjaan topikki

Italomerkkeihin liittymätöntä keskustelua, aihe on vapaa.
Avatar
JPK
Viestit: 101
Liittynyt: 30.03.2005 13:12

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja JPK »

Sämpy kirjoitti: 08.10.2022 07:06 Sellainen 6,5-6,8 ollut keskikulutus, n. 55-60km/h keskinopeudella.

Transitista, niin ei tamgearsistakaan sitten liene apua?
Transitilla on keskikulutus pyörinyt ajotietokoneen mukaan siinä 10,6l/100km todella tarkalla ajolla, ennakoiden ja moottorijarrutukset hyödyntäen. Todellinen kulutus taitaa olla jonkun verran enemmän. Trafin sivuilla lupailtuihin kasilla alkaviin maantiekulutuksiin on mahdotonta päästä millään nopeudella ja missään olosuhteissa. Tuossa nelivedossa on puolestaan vähän turhankin tiheät välitykset, kutosella on sadan nopeudessa muistaakseni n. 2800rpm. Pidetään tuo tamgears myös mielessä. :thumb:
Pakardinen
Viestit: 19
Liittynyt: 07.07.2021 00:03

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Pakardinen »

JPK kirjoitti: 07.10.2022 19:05 Tähän sopivan uuden vaihdelaatikon ja työn yhteiskustannusarvio oli 18000e.
:shock:
Avatar
vilppu
GFF
Viestit: 110
Liittynyt: 22.01.2004 00:51
Paikkakunta: Salo

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja vilppu »

Aero kirjoitti: 07.10.2022 09:29 Joo, kyllä minäkin tuosta syyn ihan suoraan peilikuvan niskaan pistän. Menin kuitenkin käyttämään jalallisia metallipukkeja ulkona, vaikkei niin pitäisi tehdä, kun luotin että aiemminkin vakaana pysynyt maa pysyy yhä vakaana, etenkin kun toisella puolen sattuu löhöämään pinnassa, mutta osittain vähän peitossa graniittipaasi, jonka päälle pukki osuu.

Siinä paadessakin näkyy olevan just sopivalla kohtaa monttu, johon pukin tassu pääsi uppoamaan tarpeeksi. Nyt on alla sellaset puupölkyt, että pinta-ala on vähintään riittävä siihen, ettei nuo uppoa maahan vaikka kyseisen Alfan pudottaisi parista metristä suoraan niiden päälle (en silti aio kokeilla, sitä voi tulla muita vaurioita).
Vastaavista kokemuksista viisastuneena käytän aina pitkäaikaisessa hommassa renkaita helmojen alla. Eipä karkaa millään tuulella alta...
Joku varmaan jossakin tietää jotakin!
- Risto Reipas
JLaines
GFF
Viestit: 562
Liittynyt: 14.02.2010 12:38
Paikkakunta: Saarijärvi

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja JLaines »

Sitkeä nuha on perceestä. Ei oo niin kipee, että olis vuoteen oma, mutta ei niin tervekään että mikään onnistuisi ilman tuskanhikeä.
Fiat 127 Pikkumusta 1050 -81
Fiat Uno 1,0 -91
Miksi ajaa tylsillä autoilla?
MultiplaJTDmies
GFF
Viestit: 1305
Liittynyt: 22.01.2010 12:05
Paikkakunta: Päijät-Hämeestä pohjoiseen

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja MultiplaJTDmies »

Eikö jesus alkanut ikilikkuja-Valmetin (361) hydrauliikka vuotaa... juuri olin saanut koneelle mielestäni sitten niin viimesen päälle mainion tilan pieniin huoltoaskarteluihin, kun täällä foorumillakin pitkään ollut työkaverini pikku-Punto lähti uuteen kotiin. Lätäkkö (onneksi kuitenkaan ei kauhean iso) alla ja tietenkin näkyy jo nostovarsien liikkeessä. Pakko on ennen talwikautta tarkastella, mistä tihkuu. Eli näköjään muillakin kuin nimim. Wellulla öljynhuuruista iltapuhdetta tiedossa :evil:
50 vuotta ja 127:sta Panda-"Nallukan", "Uuno(je)n", Zastava 1100:n, Ritmon, Tipo(je)n ja Punto(je)n kanssa Multiplahan ynnä Y10:iin, Musaan sekä uuteen Ypsiloniin!
Avatar
wellu
Viestit: 6145
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja wellu »

Teetkö sinäkin pihalla? :lol:
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
Keltsi
GFF
Viestit: 1152
Liittynyt: 16.03.2004 09:57
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Keltsi »

Muutamia vuosia sitten hommattuani tuon käyttö-audin tuli ekalla leimalla hylky toimimattomasta Airbagin merkkivalosta. Polttimo oli ehjä, mutta valo pysyi pimeänä. En silloin tutkinut asiaa sen enempää, kun toisella auton mukana tulleella mittaristolla valo toimi ja leima tuli. Kumpikaan näistä auton mukana tulleista mittaristoista eivät olleet täydellisen ehjiä, joten vuosi sitten ostin kunnostetun mittariston johon oli vaihdettu monitoiminäyttö sekä testattu kaikki muukin toiminta. Kyllä kelpasi ajella, kun kaikki toimi (tai niin ainakin innoissani luulin)

Nyt otin ratin airbagin irti ja sen takaisin laitettuani huomasin aibagin merkkivalon olevan pimeänä... Koska itselläni on ilmaisversio VCDS-ohjelmasta, ei sillä pääse testaamaan valon toimintaa OBD-pistokkeen kautta. Polttimoita keskenään vaihdellen totesin, ettei valo syty ehjälläkään polttimolla. Googlettamalla löytyi yksi topic jossa kerrottiin mittaristossa olevan diodin airbagin boksin ohjaaman miinuksen ja valon välillä, muuten tuossa ei ole mitään elektroniikkaa. Tämä auttoi kummasti asiaa ja kaivoinkin hyllystä tuon autossa ensimmäisenä kiinni olleen mittariston testattavaksi.

Yleismittarilla mittailemalla totesin sen diodin olevan kunnossa, kuten myös tässä korjatussa mittaristossa. Sitten tein hyppypiuhat jolla testasin, että valo syttyy kummassakin mittaristossa kun kytkee 12V liittimen pinneihin. Siis mittaristoilta puuttuukin boksilta tuleva ohjattu miinus!

Mittaristoon tuleva liitin on niin pienillä pinneillä, ettei sen mittaaminen onnistunut ilman liittimen purkamista. Sieltähän löytyi tyhjä pinni kohdasta 9 ja pinnissä oli vielä jäljellä pätkä siinä olleen johdon kuorta! Eli valo on sammutettu jonkun edellisen omistajan toimesta repäisemällä johto pois liittimestä :evil: Varmuuden vuoksi tuo piuha on revitty poikki myös mittaristolle tulevasta johtosarjasta, PRKL! Eipä taida auttaa muu kuin kaivaa airbagin boksin päästä liitin näkyviin ja vetää sieltä uusi johto mittaristolle.

Vielä pitäisi löytää tallin muuton jäljiltä hukassa oleva toinen mittaristo ja tutkia millainen viritys sinne on tehty, että on saatu valo toimimaan :shock:
"tähän pitäisi ilmeisesti kirjoittaa joku kiva slogani"
Avatar
Nipa
GFF
Viestit: 3364
Liittynyt: 28.04.2003 23:05
Paikkakunta: Askola

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Nipa »

Kymenlaakson sähkö.
Noin kuukausi sitten kävivät vaihtamassa pihatien varrella olevan sähkötolpan ja hieman kauempana pellolla olevan A:n muotoisen sähkön kannatinrakennelman. Vaihto meni hyvin, mitään katkosta sähköissä ei ollut. Jättivät vanhat tolpat pihatien ojaan. Oletin että kohta tulee hiabilla varustettu auto joka vie raadot pois. Ei tullut muutamaan viikkoon.

Soitin asiakaspalveluun 20.10 ja ilmoitin tolpanraadoista. Aspa sanoi vievänsä asian eteenpäin.
Mitään ei kuulunut ja laitoin viestin vikalomakkeella 27.10. Vastauksena tuli että asia laitettu eteenpäin.
Uusi viesti 28.10 jossa toivoin raatojen lähtevän mahdollisimman pikaisesti. Ja taas asia laitetaan eteenpäin.
31.10 soitin verkkoyhtiön toimitusjohtajalle ja toivoin romujen lähtevän, niiden olleen jo kuukauden tiemme ojassa ja mitään ei ole tapahtunut.
1.11 sähköyhtiön työnjohto(?), joka ei kertonut nimeään eikä asemaansa kävi valokuvaamassa raadot. Sanoi tolppien olevan heidän. Minä raahaankin vanhoja sähkötolppia. Paikallinen verkkoyhtiö hoitaa sähkönsiirtokaluston. Olisi lähettänyt noutoauton. Sanoi ilmoittavansa "Orimattilan pojille" asiasta.
2.11 kirjoitan tätä iltapäivän puolella. Eikä mitään ole tapahtunut.
Täysimittainen tolppa toisessa ojassa.
Liitteet
20221102_131804.jpg
20221102_131804.jpg (146.31 KiB) Katsottu 452 kertaa
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Avatar
Nipa
GFF
Viestit: 3364
Liittynyt: 28.04.2003 23:05
Paikkakunta: Askola

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Nipa »

Nipa kirjoitti: 02.11.2022 13:40 Kymenlaakson sähkö.
Palikat haettiin 4.11 klo 13:00. Nopeaa työn loppuunsaattamista. Sähkönsiirtomaksu pitää maksaa viimeistään eräpäivänä.
Слава Україні - Героям слава
Мені не потрібна поїздка, мені потрібна амуніція.
Jarkko
GFF
Viestit: 520
Liittynyt: 20.12.2002 13:07
Paikkakunta: Raisio

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Jarkko »

Nopeata toimintaa toi oli verrattuna Carunaan, meille vedettiin maahan kaapelit. Loppu talvella 2021 tuli viestiä, että kaivuu urakka alkaa keväällä. Kaapelit toivat naapurin tontille toukokuussa, kesäkuun alussa kävi urakoitsija sanomassa, että huomenna kaivavat kaapelit meidän tontille. Ei kaivettu, kävin seuraavana päivänä kyselemässä työmiehiltä mikä meno. Kaivuri kuulema rikki ja menee korjaukseen, ilmoittavat uuden päivän koska tulevat. Kaivuri seisoi kuukauden naapurin tyhjällä tontilla. Lokakuussa palasivat, totesin jätkille että aika pitkä korjausaika kaivurilla. Kaivoivat kaapelit maahan ja urakoitsija lupasi tulla keväällä siistimään paikat kun maat ovat vähän ehtineet painua. Tämä sopi meille. Carunasta soittivat että miten projekti sujui, kerroin että ei ihan putkeen homma mennyt, samalla sanoi että tolpatkin muuten lojuvat vielä kaupungin puistoalueella.

Keväällä tulivat sitten laittamaan puutarhan ja veivät tolpat :D . Lupasivat vielä tulla laittamaan pihan reunastan. Ei näkyny kavereita koko kesänä. Syksyllä tuli Carunalta viesti että projekti valmis, laitoin rekkulan sisään kuvien kera että eipä ole. Sit ekaksi tuli tsekkaamaan Carunan porukka, että joo on aiheellinen reklamaatio. Sit kävi Eltelin jampat toteamassa saman ja sit vielä tuli urakoitsija. Lupasivat että laitetaan homma ennen talvea kuntoon. Sitten ei näkyny ketään, tuli talvi ja meni. Huhtikuussa soitin Eltelille että oletteko vielä hengissä. Täti puhelimessa kertoi että aika ihmeellistä että hän oli just soittamassa mulle jatkotoimista, niin varmaan. Vanha kaivuu yrittäjä konkurssissa ja pian hommat kunnossa. Kesäkuussa sit tuli hommat reilaan. Että ihan hymyssä suin tässä kanssa täällä maksellaan siirtolaskuja :lol:
Avatar
juha66
GFF
Viestit: 1851
Liittynyt: 20.08.2004 13:58
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja juha66 »

Nyt nasahti kuskin puolelta edestä jousesta pala. :lol: Löyhää tavaraa Bilsteinin jouset... :x
-Juha-

-16Valve vuodesta 2000-
Tipo 1,6 E-torQ HB -18 1/23-
Ex.Grande Punto 1,4-16V 3D -07 2014-23
Ex.Punto 80 ELX 5D -00 (2000-2014 256 tkm)
Ex.Punto 75 5D -94 1998-00
Ex.Uno 60i.e. 3D -92 1996-98
Ex.Regata 85 CLS -88 1994-96
Ex.Uno 55 5D -85 1990-94
Avatar
wellu
Viestit: 6145
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja wellu »

Vittu mikä aamu
Herään ihan vitulliseen migreeniin TAAS. noh, koitan koomailla sen puoli tuntia, kahvi ei mene alas, vesi ei mene alas, kusi haisee ja kirvelee silmiä. Juo vettä väkisin ja ota buranaa, taju meinaa lähteä ja oksennus meinaa lentää.
Herätä kakarat. Ei mitään reaktiota, mutta 10 minuutin päästä
"ALALALALALALALAL LÄLÄLÄÄLÄLÄLÄLÄLÄLÄLÄÄLÄL PIIDOOPIIDOOOPIIIDOOOPIIIDOOOPIIIDOOO!!!!!" Ja IHAN VITUN JOKAINEN VALO PÄÄLLE! Murahdin kohteliaasti, no sitten herää emäntä ja alkaa kyselemään "mikä sulla on? Mikäsullaon? mikäsullaonmikäsullaonmikäsullaon?"

Lopulta karjuin olohuoneen nojatuolissa "SAATANA MUN PÄÄTÄ SÄRKEE JA TÄÄ KÄMPPÄ ON KUIN SIRKUSTELTTA PITÄKÄÄ NYT VITTU TURPA KIINNI!!!". Tuli hiljaista ja hämärää, nyt kaikki lähti ja jäin yksin, rauha...

Sitten aamupalaa ajatuksella "tarviin tuhdin aamupalan, pitkä päivä ja migreeni"
- Mehut juotu, vittu ihme juttu ettei tuolla säily mikään mehu kaapissa
- Puuro loppu, unohtu ostaa lisää
- Mehukeittopurkki oli näköjään laitettu tyhjänä takas kaappiin
- Se uusi juustopaketti olikin jo puoliksi syöty, joten heitä vanha kuivunut roskiin
- Leipäpussit jätetty auki ja leivät sellaista kuivaa murua

Perkele.
Minkä huollan, sen korjaan...
JLaines
GFF
Viestit: 562
Liittynyt: 14.02.2010 12:38
Paikkakunta: Saarijärvi

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja JLaines »

wellu kirjoitti: 18.11.2022 09:16 Vittu mikä aamu
Herään ihan vitulliseen migreeniin TAAS. noh, koitan koomailla sen puoli tuntia, kahvi ei mene alas, vesi ei mene alas, kusi haisee ja kirvelee silmiä. Juo vettä väkisin ja ota buranaa, taju meinaa lähteä ja oksennus meinaa lentää.
Herätä kakarat. Ei mitään reaktiota, mutta 10 minuutin päästä
"ALALALALALALALAL LÄLÄLÄÄLÄLÄLÄLÄLÄLÄLÄÄLÄL PIIDOOPIIDOOOPIIIDOOOPIIIDOOOPIIIDOOO!!!!!" Ja IHAN VITUN JOKAINEN VALO PÄÄLLE! Murahdin kohteliaasti, no sitten herää emäntä ja alkaa kyselemään "mikä sulla on? Mikäsullaon? mikäsullaonmikäsullaonmikäsullaon?"

Lopulta karjuin olohuoneen nojatuolissa "SAATANA MUN PÄÄTÄ SÄRKEE JA TÄÄ KÄMPPÄ ON KUIN SIRKUSTELTTA PITÄKÄÄ NYT VITTU TURPA KIINNI!!!". Tuli hiljaista ja hämärää, nyt kaikki lähti ja jäin yksin, rauha...

Sitten aamupalaa ajatuksella "tarviin tuhdin aamupalan, pitkä päivä ja migreeni"
- Mehut juotu, vittu ihme juttu ettei tuolla säily mikään mehu kaapissa
- Puuro loppu, unohtu ostaa lisää
- Mehukeittopurkki oli näköjään laitettu tyhjänä takas kaappiin
- Se uusi juustopaketti olikin jo puoliksi syöty, joten heitä vanha kuivunut roskiin
- Leipäpussit jätetty auki ja leivät sellaista kuivaa murua

Perkele.
Ah auvoista perhe-elämää :lol:
Fiat 127 Pikkumusta 1050 -81
Fiat Uno 1,0 -91
Miksi ajaa tylsillä autoilla?
Avatar
wellu
Viestit: 6145
Liittynyt: 16.12.2004 07:24
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja wellu »

JLaines kirjoitti: 18.11.2022 10:27
wellu kirjoitti: 18.11.2022 09:16 Vittu mikä aamu
Herään ihan vitulliseen migreeniin TAAS. noh, koitan koomailla sen puoli tuntia, kahvi ei mene alas, vesi ei mene alas, kusi haisee ja kirvelee silmiä. Juo vettä väkisin ja ota buranaa, taju meinaa lähteä ja oksennus meinaa lentää.
Herätä kakarat. Ei mitään reaktiota, mutta 10 minuutin päästä
"ALALALALALALALAL LÄLÄLÄÄLÄLÄLÄLÄLÄLÄLÄÄLÄL PIIDOOPIIDOOOPIIIDOOOPIIIDOOOPIIIDOOO!!!!!" Ja IHAN VITUN JOKAINEN VALO PÄÄLLE! Murahdin kohteliaasti, no sitten herää emäntä ja alkaa kyselemään "mikä sulla on? Mikäsullaon? mikäsullaonmikäsullaonmikäsullaon?"

Lopulta karjuin olohuoneen nojatuolissa "SAATANA MUN PÄÄTÄ SÄRKEE JA TÄÄ KÄMPPÄ ON KUIN SIRKUSTELTTA PITÄKÄÄ NYT VITTU TURPA KIINNI!!!". Tuli hiljaista ja hämärää, nyt kaikki lähti ja jäin yksin, rauha...

Sitten aamupalaa ajatuksella "tarviin tuhdin aamupalan, pitkä päivä ja migreeni"
- Mehut juotu, vittu ihme juttu ettei tuolla säily mikään mehu kaapissa
- Puuro loppu, unohtu ostaa lisää
- Mehukeittopurkki oli näköjään laitettu tyhjänä takas kaappiin
- Se uusi juustopaketti olikin jo puoliksi syöty, joten heitä vanha kuivunut roskiin
- Leipäpussit jätetty auki ja leivät sellaista kuivaa murua

Perkele.
Ah auvoista perhe-elämää :lol:
Eikä toki tässä vielä kaikki...
Wilmaan (kirosana) pamahtanu viesti, että naamantaiksi naamantaiksi ladatkaa lapsenne puhelimeen pokemon go ja geokätköilyjuttu.

Voinette arvata minkälaisen perkelöitymisen oksensin juuri näppäimistöltä nojaten siihen, että Suomessa perusopetus on maksutonta ja tasavertaista (vinkki: internet ei ole ilmainen käyttää. Vinkki 2: älypuhelin ei ole ilmainen käyttää.)
Minkä huollan, sen korjaan...
Avatar
Aero
Viestit: 294
Liittynyt: 24.02.2016 23:16
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Patonkia imusarjaan topikki

Viesti Kirjoittaja Aero »

wellu kirjoitti: 18.11.2022 15:29 Wilmaan (kirosana) pamahtanu viesti, että naamantaiksi naamantaiksi ladatkaa lapsenne puhelimeen pokemon go ja geokätköilyjuttu.
Pokemonin sivuilta (https://www.pokemon.com/us/app/pokemon-go/) löytyy linkki "Visit the Pokemon GO official site for more details", joka vie itse pelin sivuille (https://niantic.helpshift.com/hc/en/6-p ... p=web&l=en). Näiltä sivuilta löytyy, kun tarpeeksi kaivaa, "Terms of service" -linkki, joka vie Nianticin (Pokemonin tekijä) sivuile: https://www.nianticlabs.com/terms/

Tuolta löytyy kohta 3. Use of the Services, jossa kohta 3.6. Who may use our services:
Niantic kirjoitti: Unless stated otherwise for a particular Service, children are not allowed to use the Services. A "Child" is a person (a) under 13 years old (for residents outside of the EEA, except for the Republic of Korea); (b) under 16 years old or such age needed to consent to the processing of personal data in their country of residence (for residents of the EEA); or (c) under 14 years old (for residents of the Republic of Korea). Niantic Game and App Resources contains information on the age requirement for each of our Apps.

For Services that permit Child participation, parents or legal guardians ("Parents") must provide verified consent. Parents can provide and verify their consent through the Niantic Kids Parent Portal, or through another authorized third-party provider made available through the Service. Where Parental consent is required, Niantic recommends that Parents monitor the Child’s online activity and use of the Service.
En vielä löytänyt Pokemonille poikkeushyväksyntää lasten käyttöön (heh, julma sanamuoto), mutta jos sellainen on niin näkisin että on opettajan tahi vastaavan tahon tehtävä varmistaa vanhemmilta hyväksynnät palvelun käyttöön eikä vain ilmoittaa että "asentakaa". Jos moista poikkeusta ei ole, niin tuohan on yksiselitteisesti kiellettyä.
Vahvasti eurooppalaisperustaisen käyttö- ja harrastekaluston moottorileluharrastaja.

Alfa Romeo 159 V6 Q4 Berlina *2 // Ferrari 348TB // TVR 350i DHC // Triumph Daytona 955i // Fiat 580 DT
Vastaa Viestiin