Tasanopeusrallia

Moottoriurheiluun liittyvät kysymykset, mielipiteet ja projektit.
Avatar
Eejii
Viestit: 784
Liittynyt: 12.01.2009 11:36

Re: Tasanopeusrallia

Viesti Kirjoittaja Eejii »

Mäntsälän HTRS kisaan lähdettiin korkein odotuksin hyvin menneen AL-cupin kisan jälkeen ja niinhän siinä kävi että jo heti ekalla pätkällä pudottiin maanpinnalle. Yritettiin ajaa samalla reseptillä kuin kolme viikkoa sitten ja pieleenhän se meni. Korjauskerroin oli ihan liian iso ja napattiin melkein minuutti sakkoa. Loppua kohti paranneltiin vähän, mutta ei tarpeeksi, että oltaisiin saatu aikaa kiinni kun muut ajoi hyvin. Sijoitus jäi viidenneksitoista.

Kaksi viimeistä pätkää oli samat kuin aamun kaksi ekaa. Hiukan jännitti missä kunnossa tiet ovat kun koko rallikaravaani on siitä kertaalleen ohi mennyt, mutta huoli oli aiheeton. Tiet oli kovapintaiset ja hyvässä kunnossa.

Nopeuspyynnit oli taas vaihteeksi aika kovia. mm EK5 mentiin 65km/h koko matkan, mutta eipä tuo tällä kertaa kesäkelissä haitannut. Jännä vaan että lajisääntöjen mukaan 60km/h on maksimi... Voishan ne järjestäjätkin niitä sääntöjä noudattaa. Muutenkaan nopeusvaihtoja ei ollut kuin yksi koko kisassa. Olisihan tuota voinut vähän jännitystä laittaa lisää peliin.

Lämmintä piisasi ilmaistoimattomassa kabiinissa, kun mittari näytti 25C. Uno tuntui lähtevän käyntiin vähän nihkeästi lämpimänä, mutta sitten kun kävi niin toimi hyvin. Liekö bensa höyrystynyt lämpimässä.

Päivän kohokohta oli varmaan se kun 127 Sport tuli siirtymällä vastaan. Komeelta näytti. :thumb:

Niin ja olihan rallin puolella yksi Seiskakin:
https://verxing.kuvat.fi/kuvat/motorspo ... G_8109.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

ja tasurissa Spider:
https://verxing.kuvat.fi/kuvat/motorspo ... G_7693.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

ja me uunot:
https://verxing.kuvat.fi/kuvat/motorspo ... G_7719.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
https://verxing.kuvat.fi/kuvat/motorspo ... G_7729.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Uno Turbo ie -88
...Audi Coupe Quattro -89 :?
jykä
Viestit: 140
Liittynyt: 18.10.2006 22:55

Re: Tasanopeusrallia

Viesti Kirjoittaja jykä »

jep...oli se kuumaa ihan reitin varrella istuskellakkin... uunot oli kyllä komeita, oma seisoi tien varressa parkissa ku pojjaat "kaahaili" reitillä.... 8-)
Avatar
Eejii
Viestit: 784
Liittynyt: 12.01.2009 11:36

Re: Tasanopeusrallia

Viesti Kirjoittaja Eejii »

Taisi jäädä Suurajoista raportti kirjoittamatta, joten kuitataan asia sillä että perusajolla oltiin viides. Neljän kärki erottui selvästi omaksi kastikseen ja me oltiin best of the rest.

Mutta mennään nyt AL-cupin päätösosakilpailuun joka ajettiin viikonloppuna Siuntiosta Hankoon. Meidän tiimi oli ennen kisaa pisteissä neljäntenä 20 pisteellä. Kärkipari oli 9p edellä, joten meiltä tarvittiin nappisuoritusta ja samaan aikaan edellä olevien kompurointia, jos mielittiin sijoitusta parannella. Numeroksi saatiin varsinainen onnennumero: 13 :roll: . Lauantai lähtikin ihan mukavasti liikkeelle ja sijoitukset olivat kärkijoukoissa. Samaan aikaan sarjakärjessä ollut autokunta sähläsi alkupätkillä jotain, niin osakkeemme lähtivät heti kohoamaan. Pisteen edellä sarjassa ollut pari Golfilla onnistui missaamaan yhden risteyksen ja jäivät myös meidän taakse. EK6:lla sitten tehtiin me sama homma ja tilanne tasoittui. Tauko-AT:n ajoissa oli aikakortissa hiukan epäselvyyksiä, joten kärjessä Ladalla ajellutta paria lukuunottamatta kaikki Historicit ottivat 80s AT:tä. Päivän päätteeksi oltiin luokan kolmantena 0,4s perässä pahimmaksi kilpailijaksi muodostuneesta Golf-pariskunnasta.

Illalla laskeskeltiin pisteitä ja arvioitiin tilannetta. Sarjakärki oli jo kaukana perässä, joten heille ei ilmeisimmin olisi lisäpisteitä tulossa. Sarjakakkonen ei ollut mukana, joten tilanne alkoi muodostua kahden kaupaksi siten, että kumpi meistä kahdesta (me tai Golf) on edellä kisan päättyessä, on mestari. Edellyttäen että sijoitukset säilyy samalla kärkipäässä. Perhoset alkoivat keräytyä vatsanpohjaan...

Sunnuntai alkoikin mainiosti, ajettiin ensimmäinen EK 7,1 sekuntia paremmin kuin Golf, joten noustiin kakkoseksi. Seuraavat kolme pätkää ajeltiin suunnilleen tasatahtia, pikkuisen hävittiin jokaisella, joten ero viimeisellä tauolla oli parisen sekuntia hyväksemme. Toiseksi viimeisellä saatiin taas sekunti kaulaa lisää, eli johtomme oli 3,8s ennen viimeistä pätkää. Viimeisellä EK:lla olikin sitten ohjelmaa vähän enemmän kuin laki sallii. Ensin juututtiin hetkeksi edessä köröttelevän pakettiauton perään. Siitä kun päästiin ohi oli hetken päästä vajaa kymmenkunta ratsastajaa ladulla. Meille näyttivät vielä hidasta merkkiä, mutta taaempana tulleille oli kuulemma jo puitu nyrkkiä… Ja lähempänä maalia sitten tuli vastaan vielä pari kaakkia lisää. Maalissa epäiltiin jo että aika ei millään riitä, kun kuultiin että kilpakumppani oli välttänyt molemmat hidasteet. Mutta näin vaan kävi että ero riitti ja oltiin kakkosena 0,9s edellä Golfia. Ilmeisesti ei aikatarkkailupisteitä ollut juuri pahimmissa kohdissa. Ilman AT-pisteitä oltaisiin oltu 1,5s voittajasta. Tasaista siis oli. AT-pisteet olisi voinut protestoimalla saada pois, koska aikakortti ei ollut aivan sääntöjen mukainen, mutta emme viitsineet, kun ei se sijoituksiin vaikuttanut. Kotiin viemisiksi lautaset ja pistepussiin 10p, jotka nostavat meidät sarjan kärkeen ja voittoon 1p marginaalilla. Sijoitukset oli kaksi kakkossijaa ja yksi viitonen.

Tämähän tarkoittanee että taitaa AKK:n mestarien ilta kutsua :D

Kautta olisi jäljellä vielä HRRT sarjassa Espoon osakilpailu, mutta sinne emme esteen takia lähde. Mahdollisuudet menestykseen ovat menneet jo parin huonosti menneen kisan ja kahden kisan peruutuksen takia.
Fiat Uno Turbo ie -88
...Audi Coupe Quattro -89 :?
Avatar
RHR
GFF
Viestit: 307
Liittynyt: 29.10.2004 22:31
Paikkakunta: Nurmo

Re: Tasanopeusrallia

Viesti Kirjoittaja RHR »

Onnittelut :thumb: Se on hieno tapahtuma tuo mestareiden ilta, kertaalleen mukana olleena 8-)
Avatar
Jimi
Viestit: 510
Liittynyt: 26.06.2003 07:24
Paikkakunta: Seinäjoki / Panttila
Viesti:

Re: Tasanopeusrallia

Viesti Kirjoittaja Jimi »

Onnea :thumb:
Fiat 128 rally -72
Yugo koral 45 -90
Zastavat -79 ja -80
Fiat puntot -95, -03 ja -06
Fiat Doblo 1.4 -06
Fiat Stilo 1.2 -04
Kuva

http://jimin.galleria.fi/kuvat/
Avatar
Eejii
Viestit: 784
Liittynyt: 12.01.2009 11:36

Re: Tasanopeusrallia

Viesti Kirjoittaja Eejii »

Mestarien illasta saatiin Aaltomaljakot pokattua. Hieno oli tapahtuma Jyväskylässä.

Kausikin saatiin viikonloppuna korkattua HTRS-sarjassa kotikisassa Savonlinnan Seurahuonerallissa. Kiva kun ei tarvinnut reissata toiselle puolelle Suomea. Kisassa oli mukana 14 kilpailijaparia. Keli oli hieno ja tiet hyvässä kunnossa. Mitä nyt liukkaus yllätti. Oiskohan ollut kelin lauhtumisesta johtuvaa. Risteykset piti ottaa todella varovasti ja näissä toki tuli sitten kiinniajettavaa. Jopa tasureissa nähtiin nyt suistumisia. Ainakin kolme kilpailijaa taisi käydä penkassa. Omasta mielestä ajo oli liiankin varovaista ja epäiltiin sakkoa kertyvän liikaakin. Mutta mitä vielä. Tulosten julkaisun jälkeen todettiin että hopeata tuli. Kärkeen eroa kertyi 25s, mutta taaksepäinkin jäi 10s marginaali. Uno toimi koko kisan mallikkaasti, tosin nelivetoa olisi kovasti kaipailtu näillä keleillä...

Tuloksia täällä: https://www.mirally.net/Races/Results?id=1140" onclick="window.open(this.href);return false;

Seuraava ja viimeinen talvikelissä ajettava kisa reilun viikon päästä Peurungassa.
Fiat Uno Turbo ie -88
...Audi Coupe Quattro -89 :?
Avatar
Eejii
Viestit: 784
Liittynyt: 12.01.2009 11:36

Re: Tasanopeusrallia

Viesti Kirjoittaja Eejii »

Laitetaas vielä Peurungasta rapsaa. Toissa viikonloppuna siis ajeltiin Laukaan suunnalla Nesterallistakin tuttuja pätkiä mm Laukaa, Valkola, Lankamaa. Keli oli nollan tietämillä, mutta pitoa tuntui olevan selvästi paremmin kuin Savonlinnassa. Kisa alkoikin meiltä varsin hyvin. Ekalla pätkällä kakkosena aivan kärjen tuntumassa, toisella noustiin jo kärkeen ja kolmannella pudottiin taas niukasti kakkoseksi.

Tauon jälkeen petti sitten tekniikka. Ei toki Unosta, vaan GPS, jonka piti lähettää dataa kilpailukekukseen teki tenän heti nelosen lähdössä. Vasta 7km kohdalla kun laitteet oli saatu buutattua saatiin yhteys pelittämään. Katkos aiheutti sen että neljästä mittauspisteestä ei meidän kohdalta tulosta saatu luettua. Sääntöjen mukaan yhden saa anteeksi, joten kolmesta puuttuvasta mittauspisteestä saatiin komeat 180s sakkoa ja sijoitus putosi kahdeksanneksi. Aiheutti pikkusen ketutusta ohjaamossa voittokamppailun loputtua meidän osalta mokomaan :evil:

Vitospätkä oli vielä jäljellä ja sillä saatiin vielä yksi sija kavuttua ylemmäs, joten lopputuloksissa oltiin seitsemäs. Nyt on talven kisat ajettu ja seuraavan kerran on vuorossa AL-cuppia toukokuussa.

Nelosen lähtö AT:lla tavattiin foorumiltakin tutun oranssin Sportin omistaja :thumb: Harmi kun ei ehditty pitempään juttelemaan.

Tuloksia tuolla: https://www.mirally.net/Races/Results/1141?s=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja pari kuvaa tuolla: https://marikah.kuvat.fi/kuvat/Peurunkaralli+2019/" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Uno Turbo ie -88
...Audi Coupe Quattro -89 :?
Avatar
Eejii
Viestit: 784
Liittynyt: 12.01.2009 11:36

Re: Tasanopeusrallia

Viesti Kirjoittaja Eejii »

Pistetäänpäs tännekin mainosta Jyväskylän seudulla lokakuun lopulla ajettavasta tasanopeuskisasta. Luvassa myös koulutusta lajiin. Pääsee ajamaan PALJON ja jopa pimeässä wanhojen suurajojen hengessä. Hienoa olisi nähdä Fiiatteja ja Lancioita mukana. Keskisuomestahan niitä löytyy ;)

Lisätietoja ja aikataulut tuolla: https://www.mirally.net/Home/RaceDetail/2239
Fiat Uno Turbo ie -88
...Audi Coupe Quattro -89 :?
Eksu79
Viestit: 99
Liittynyt: 17.02.2008 21:52
Paikkakunta: Janakkala

Re: Tasanopeusrallia

Viesti Kirjoittaja Eksu79 »

Parin viikon päästä olisi tarkoitus käydä tutustumassa lajiin Pusulassa:http://www.thu-team.fi/kilpailut.html
Alla toivottavasti Ritmo ja poika kartturina 😊 Ymmärtääkseni AL:n kisoissa kartturina voi toimia 12v täyttänyt jos huoltaja on mukana.
Fiat Ritmo Abarth 130TC -87
Lancia Delta III S Multijet -14
Vastaa Viestiin