marttakerho

Italomerkkeihin liittymätöntä keskustelua, aihe on vapaa.
saanma
Viestit: 465
Liittynyt: 19.09.2003 20:36
Paikkakunta: turku

Viesti Kirjoittaja saanma »

Juu ja on muuten tosi nälkä kun sinne eksyy :lol:
Avatar
-HH-
GFF
Viestit: 8813
Liittynyt: 20.12.2002 12:44
Paikkakunta: Eepee

Viesti Kirjoittaja -HH- »

No onneksi on keksitty punaviini ja Saarioisten tonnikalapizza... :mrgreen:
- Mistä se tieto löytyy? No oikeelta foorumilta tietysti! -
Avatar
Midi^
GFF
Viestit: 1744
Liittynyt: 17.07.2003 14:30
Paikkakunta: Salo

Viesti Kirjoittaja Midi^ »

Jäiset punaviinimarjat, maistuu näin kesäkuumalla. 8)
Tipo STW 1.6 Multijet, Tipo 1.4 i.e, Prisma 1.6 i.e, Stilo 1.6 MW, Stilo 1.4 MW.
NesteHukka

Viesti Kirjoittaja NesteHukka »

Taidan tossa taas tehdä munakkaan vielä tänä iltana. Helppo ja hyvänmakuinen safka.

Reseptejä on monia, mutta mä suosin sitä että neljä kananmunaa tehosekottimeen ja yhtä monta ruokalusikallista vettä perään. Teelusikallinen valkopippuria ja puoli teelusikallista suolaa. Sit sekotin päälle ja sen jälkeen homma pannulle.

Erilaisia variaatioita on tullut kokeiltua, eli juustoa ja makkaraa joukkoon ja mausteita, mutta tuntuu siltä että tuo lisäarvo niistä on aika marginaalinen, ja varsinkin jos sitten ajattelee että miten paljon se juusto tekee siitä rasvaisempaa ruokaa...

Omasta mielestäni tuo on oikein hyvä vaihtoehto känni-illan päätteeksi, tai sitten krapula-aamuksi. Aina toimii. :)

BTW, ite en ole sitä porukkaa, joka haluaa jättää sen keltuaisen rikkomatta, ja sekoittamatta siihen valkuaiseen. Ei mitään erityistä syytä toimia näin, mutta tykkään vaan tästä sekoitetusta versiosta.
Avatar
Midi^
GFF
Viestit: 1744
Liittynyt: 17.07.2003 14:30
Paikkakunta: Salo

Viesti Kirjoittaja Midi^ »

Mää heitän vaan munat pannulle ja rikon keltuaiset(mutta en sekoita), sit vähän yrttisuolaa ja ruispalan päälle. 8)
Tipo STW 1.6 Multijet, Tipo 1.4 i.e, Prisma 1.6 i.e, Stilo 1.6 MW, Stilo 1.4 MW.
NesteHukka

Viesti Kirjoittaja NesteHukka »

Muna toimii aina lähes missä tahansa välissä, kunhan on tarpeeksi jäykkää. Toimii myös päällä. :D

Ite teen sen eron, että jos käytän leivän päällä, niin keitän ne.

Ne siivut sitten yleensä tulee laitettua just ruisleivälle, tai esim. ranskanleivälle. Mausteeksi riittää vähän suolaa, mutta juustokaan ei tunnelmaa pilaa. :)
Avatar
vvieri
GFF
Viestit: 19326
Liittynyt: 20.12.2002 13:06
Paikkakunta: Laihia
Viesti:

Viesti Kirjoittaja vvieri »

Itse tulee perinteiseen tapaan paistettua paketillinen pekoninpaloja pannulla, ja sitten sekaan 3 kananmunaa. Sellaisenaan riittävän suolaista ja rasvaista, mutta voihan siihen jotain yrttipohjaisia mausteita halutessaan lisätä. :D
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Avatar
Midi^
GFF
Viestit: 1744
Liittynyt: 17.07.2003 14:30
Paikkakunta: Salo

Viesti Kirjoittaja Midi^ »

Pekonista tulikin mieleen.. Jos hairahdut ostamaan kebakkoja :shock: No ei hätää, käy hakemassa vielä reilusti pekonia ja käärit kebakot pekoniin. Grillataan tikun nokassa. 8)
Tipo STW 1.6 Multijet, Tipo 1.4 i.e, Prisma 1.6 i.e, Stilo 1.6 MW, Stilo 1.4 MW.
NesteHukka

Viesti Kirjoittaja NesteHukka »

Heh, tulipa mieleen armeija-aika, kun olin esikunnan päivystäjänä Säkylässä.
Mikon Poterosta kävin hakemassa Popsin lauantaimakkaraa isosta pötköstä kaupassa siivutettuna (ei muuten taida enää mistään saada, mutta on se ihme miten valmiiksisiivutetut siinä muovipaketissa maistuu niin paljon huonommalta) ja sitten tosiaan joku mikrolätty.
Lauantaimakkarat huiviin siitä vaan siivu kerrallaan ilman mitään särpimiä ja sen jälkeen esikunnan kahvihuoneessa pizza mikroon.
Sen jälkeen päivystäjänkopissa telkkari päälle ja relaks.

Voiko olla rennompaa intissä? :lol:
Sämpy
Moderaattori
Viestit: 8347
Liittynyt: 16.04.2004 22:33
Paikkakunta: Renko

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

NesteHukka kirjoitti:esikunnan kahvihuoneessa pizza mikroon.
Sen jälkeen päivystäjänkopissa telkkari päälle ja relaks.

Voiko olla rennompaa intissä? :lol:
Vallankin jos kävelet kahvihuoneesta pizza kourassa päivystyspöydän ääreen ja sillävälin aula on täyttynyt kenraalitason vieraista. :lol:

Nuo tortillalätyt, oliko jo mainintaa aiemmin että paistelen lihamössöt pannulla ja kääräsen tortillojen sisään, sitten uuniin ja hiukan väriä pintaan. Pysyy hyvin kasassa ja ehkä vielä parempia seuraavana päivänä. Voi ottaa vaikka retkievääksi eikä tartte aterimia, moottorin päällä lämpiää..

Tosin autossa kulkee nykyään lusikka-haarukka-veitsi retkisetti kumpaisellekkin, eihän sitä koskaan tiedä..

Pitääkin mennä syömään eiliset makkarakastikkeen tähteet. "Salainen" ainesosa on omenaviinietikka, aivan pieni liraus.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
Avatar
vvieri
GFF
Viestit: 19326
Liittynyt: 20.12.2002 13:06
Paikkakunta: Laihia
Viesti:

Viesti Kirjoittaja vvieri »

Kyllä perinteistä makkarasiivua on lähikaupan lihatiskiltä kyllä ainakin saanut. On tosin jo aika harvinainen tuollainen oikea lihatiski, epämääräisiä suojakaasuun pakattuja lihamölttejä on yhä useammassa paikassa tarjolla. :(
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
tare
Viestit: 481
Liittynyt: 25.06.2004 14:40

Viesti Kirjoittaja tare »

Esimerkiksi tämä :D : Siellä on tiskiä 30 metriä . Riittääkö ?
http://www.lihaliike.fi/?pinc=1
Avatar
MikkoL
Viestit: 391
Liittynyt: 11.06.2003 03:08
Paikkakunta: yläjuoksulla

Viesti Kirjoittaja MikkoL »

ON hyvä pulju. Ei tosin niitä edullisimpia.

Turun alueella muuta: Kupittaan CM:n lihatiskiin kannattaa tutustua - hinta ja laatu kohtaavat paremmin kuin kilpailijoilla.
Avatar
Tiudeliini
Viestit: 312
Liittynyt: 10.07.2008 16:46
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Tiudeliini »

Ite osaan tehä helkutin hyvän jauheliharisoton! Pitäis joskus pistää se ohje tänne, jos jaksais :D.
Rusina
Viestit: 799
Liittynyt: 21.07.2004 17:10
Paikkakunta: Renko

Viesti Kirjoittaja Rusina »

tare kirjoitti:Esimerkiksi tämä :D : Siellä on tiskiä 30 metriä . Riittääkö ?
http://www.lihaliike.fi/?pinc=1
Saakohan tuolta kotimaista hevosta ? On tosi hyvää :D
Fiatismi ei ole sairaus, vaan hyvä elämäntapa.
Vastaa Viestiin