marttakerho
Taidan tossa taas tehdä munakkaan vielä tänä iltana. Helppo ja hyvänmakuinen safka.
Reseptejä on monia, mutta mä suosin sitä että neljä kananmunaa tehosekottimeen ja yhtä monta ruokalusikallista vettä perään. Teelusikallinen valkopippuria ja puoli teelusikallista suolaa. Sit sekotin päälle ja sen jälkeen homma pannulle.
Erilaisia variaatioita on tullut kokeiltua, eli juustoa ja makkaraa joukkoon ja mausteita, mutta tuntuu siltä että tuo lisäarvo niistä on aika marginaalinen, ja varsinkin jos sitten ajattelee että miten paljon se juusto tekee siitä rasvaisempaa ruokaa...
Omasta mielestäni tuo on oikein hyvä vaihtoehto känni-illan päätteeksi, tai sitten krapula-aamuksi. Aina toimii.
BTW, ite en ole sitä porukkaa, joka haluaa jättää sen keltuaisen rikkomatta, ja sekoittamatta siihen valkuaiseen. Ei mitään erityistä syytä toimia näin, mutta tykkään vaan tästä sekoitetusta versiosta.
Reseptejä on monia, mutta mä suosin sitä että neljä kananmunaa tehosekottimeen ja yhtä monta ruokalusikallista vettä perään. Teelusikallinen valkopippuria ja puoli teelusikallista suolaa. Sit sekotin päälle ja sen jälkeen homma pannulle.
Erilaisia variaatioita on tullut kokeiltua, eli juustoa ja makkaraa joukkoon ja mausteita, mutta tuntuu siltä että tuo lisäarvo niistä on aika marginaalinen, ja varsinkin jos sitten ajattelee että miten paljon se juusto tekee siitä rasvaisempaa ruokaa...
Omasta mielestäni tuo on oikein hyvä vaihtoehto känni-illan päätteeksi, tai sitten krapula-aamuksi. Aina toimii.
BTW, ite en ole sitä porukkaa, joka haluaa jättää sen keltuaisen rikkomatta, ja sekoittamatta siihen valkuaiseen. Ei mitään erityistä syytä toimia näin, mutta tykkään vaan tästä sekoitetusta versiosta.
Muna toimii aina lähes missä tahansa välissä, kunhan on tarpeeksi jäykkää. Toimii myös päällä.
Ite teen sen eron, että jos käytän leivän päällä, niin keitän ne.
Ne siivut sitten yleensä tulee laitettua just ruisleivälle, tai esim. ranskanleivälle. Mausteeksi riittää vähän suolaa, mutta juustokaan ei tunnelmaa pilaa.
Ite teen sen eron, että jos käytän leivän päällä, niin keitän ne.
Ne siivut sitten yleensä tulee laitettua just ruisleivälle, tai esim. ranskanleivälle. Mausteeksi riittää vähän suolaa, mutta juustokaan ei tunnelmaa pilaa.
Itse tulee perinteiseen tapaan paistettua paketillinen pekoninpaloja pannulla, ja sitten sekaan 3 kananmunaa. Sellaisenaan riittävän suolaista ja rasvaista, mutta voihan siihen jotain yrttipohjaisia mausteita halutessaan lisätä.
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Heh, tulipa mieleen armeija-aika, kun olin esikunnan päivystäjänä Säkylässä.
Mikon Poterosta kävin hakemassa Popsin lauantaimakkaraa isosta pötköstä kaupassa siivutettuna (ei muuten taida enää mistään saada, mutta on se ihme miten valmiiksisiivutetut siinä muovipaketissa maistuu niin paljon huonommalta) ja sitten tosiaan joku mikrolätty.
Lauantaimakkarat huiviin siitä vaan siivu kerrallaan ilman mitään särpimiä ja sen jälkeen esikunnan kahvihuoneessa pizza mikroon.
Sen jälkeen päivystäjänkopissa telkkari päälle ja relaks.
Voiko olla rennompaa intissä?
Mikon Poterosta kävin hakemassa Popsin lauantaimakkaraa isosta pötköstä kaupassa siivutettuna (ei muuten taida enää mistään saada, mutta on se ihme miten valmiiksisiivutetut siinä muovipaketissa maistuu niin paljon huonommalta) ja sitten tosiaan joku mikrolätty.
Lauantaimakkarat huiviin siitä vaan siivu kerrallaan ilman mitään särpimiä ja sen jälkeen esikunnan kahvihuoneessa pizza mikroon.
Sen jälkeen päivystäjänkopissa telkkari päälle ja relaks.
Voiko olla rennompaa intissä?
Vallankin jos kävelet kahvihuoneesta pizza kourassa päivystyspöydän ääreen ja sillävälin aula on täyttynyt kenraalitason vieraista.NesteHukka kirjoitti:esikunnan kahvihuoneessa pizza mikroon.
Sen jälkeen päivystäjänkopissa telkkari päälle ja relaks.
Voiko olla rennompaa intissä?
Nuo tortillalätyt, oliko jo mainintaa aiemmin että paistelen lihamössöt pannulla ja kääräsen tortillojen sisään, sitten uuniin ja hiukan väriä pintaan. Pysyy hyvin kasassa ja ehkä vielä parempia seuraavana päivänä. Voi ottaa vaikka retkievääksi eikä tartte aterimia, moottorin päällä lämpiää..
Tosin autossa kulkee nykyään lusikka-haarukka-veitsi retkisetti kumpaisellekkin, eihän sitä koskaan tiedä..
Pitääkin mennä syömään eiliset makkarakastikkeen tähteet. "Salainen" ainesosa on omenaviinietikka, aivan pieni liraus.
Jokainen Fiat on pelastamisen arvoinen.
www.saminosat.net
www.saminosat.net
Kyllä perinteistä makkarasiivua on lähikaupan lihatiskiltä kyllä ainakin saanut. On tosin jo aika harvinainen tuollainen oikea lihatiski, epämääräisiä suojakaasuun pakattuja lihamölttejä on yhä useammassa paikassa tarjolla.
Ville Vieri
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
www.villevieri.com/autot.htm
- Mikä taidoissa hävitään se tehoilla paikataan! -
Esimerkiksi tämä : Siellä on tiskiä 30 metriä . Riittääkö ?
http://www.lihaliike.fi/?pinc=1
http://www.lihaliike.fi/?pinc=1
- Tiudeliini
- Viestit: 312
- Liittynyt: 10.07.2008 16:46
- Paikkakunta: Jyväskylä
Saakohan tuolta kotimaista hevosta ? On tosi hyväätare kirjoitti:Esimerkiksi tämä : Siellä on tiskiä 30 metriä . Riittääkö ?
http://www.lihaliike.fi/?pinc=1
Fiatismi ei ole sairaus, vaan hyvä elämäntapa.